Ознаке

Srpska planina Rtanj centar je vanzemaljskog života i onostranih pojava u celom svetu, ocena je vodećeg američkog udruženja ljubitelja vanzemaljaca i NLO objekata kao i svetskog kongresa UFO-loga održanog u Baltimoru prošlog meseca.

Prema mišljenju ljubitelja natprirodnih pojava iz SAD-a, Rtanj već decenijama obiluje pojavama koje se ne mogu objasniti a ne iskljućuje se ni mogućnost da je Srbija mnogim vodećim državama i vojnim silama Evrope i sveta proteklih godina bila interesantne upravo zbog Rtnja.

Podsetimo, Rtanj je planina koja se nalazi u istočnoj Srbiji, oko 200 kilometara od Beograda, nadomak Boljevca. Pripada Karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak (1565 m.) predstavlja prirodni fenomen kraškog reljefa. Severna strana planine prekrivena je šumama i pašnjacima, obrasla autohtonim biljnim vrstama i obiluje izvorima pitke vode. Na vrhu Šiljak nalazi se od 1932. godine kapelica koja je danas u ruševinama.

Priča o zlatu i draguljima u utrobi planine, a koja je verovatno vezana i za legendu o dvorcu čarobnjaka koji je po predanju postojao na ovom mestu i bio visok koliko i današnja planina, u kome je čuvano ogromno blago, donela je mnogo nevolje ovoj prirodnoj lepotici. Neumorni i neumoljivi tragači za zlatom u nekoliko navrata su dinamitom razrušili kapelicu posvećenu Svetom Đorđu na vrhu planine, koju je svom mužu Julijusu Minhu, bivšem vlasniku rudnika na Rtnju, podigla supruga Greta.U blizini se nalazi i Sokobanja, koja se ubraja u red najznačajnijih banjskih centara u Srbiji.

Ono što je ipak najinteresantnije u priči o Rtnju jesu paranormalne pojave koje su osim svedoka u Srbiji tokom prethodnih godina pa i decenija zabeležili i svetski mediji.Tako su se na i oko ove srpske planinske lepotice pojavljivale Leteće kugle, aviona se nisu videli na radaru dok su nadletali Rtanj, ovde se nalaze i jedinstvene biljke u svetu, brojna jonizujuća i elektromagnetna zračenja, a naročito je intrigantan pravilan piramidalni oblik planine, koji nije zabeležen ni na jednoj drugoj planini u celom svetu.

Brojna NLO udruženja i agencije iz celog sveta želele su u prethodnom periodu da na Rtnju postave istraživačke centre ali država Srbija to nije dozvoljavala.I čuveni autor SF literature, legendarni ser Artur Klark, pisac romana „Odiseja u svemiru 2010“ napisao je pre desetak godina da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina najverovatnije vanzemaljske civilizacije.

Da Rtanj krije mnoge tajne uveren je i ufolog amater, Nikola Ninković iz Valjeva koji za Pravdu kaže da se svake godine na ovoj planini beleže čudna dešavanja i da je lako moguće da će već za koju godinu Rtanj biti poznatije mesto mistike u svetu od engleskog Stounhendža….

Извор. Видети више: http://www.vestinet.rs/pogledi/planina-rtanj-u-srbiji-ima-komunikaciju-sa-vanzemaljskim-oblicima-zivota